Els Estudiants del Grau en Infermeria del Campus d'Igualada es formen en cures en un projecte internacional pioner

Descarregar Pdf

Els estudiants de segon curs del Grau en Infermeria del Campus Universitari Igualada-UdL han rebut aquest dimarts una formació pionera a nivell internacional. Es tracta d’una formació en cures a pacients ostomitzats, és a dir, aquells pacients que han estat intervinguts quirúrgicament per tal de connectar òrgans o aparells interns (com ara l’estomac, el sistema urinari o respiratori) a l’exterior mitjançant un conducteno natural.

Aquest taller formatiu s’ha dut a terme en el marc del Programa de Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures (BPSO, per les seves sigles en anglès), un programa que busca atorgar un caràcter més científic a les cures infermeres, basant-se en una sèrie de Guies de Bones Pràctiques que l’Associació Professional d’Infermeresd’Ontario (Canadà) elabora a través d’estudis i evidències científiques. L’objectiu final d’aquest projecte és implementar les guies en centres sanitaris i acadèmics per tal d’avaluar-les i poder millorar l’atenció al pacient.


Es tracta d’un projecte molt ambiciós que dona més prestigi i visibilitat als professionals d’infermeria dins l’equip multidisciplinar, fent més científica la seva feina, i permet crear sinergies i integrar centres universitaris i hospitalaris en la seva implementació. Actualment, només hi ha 19 centres a tota Espanya amb l’acreditació com a Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures.


El taller ha estat impartit per infermeres expertes, dels esmentats hospitals i els estudiants han pogut complementar la formació teòrica de les aules amb la visió pràctica d’aquestes professionals en actiu.