La UdL impartirà el grau d'Infermeria a Tremp a partir de 2025

Amb una vintena de places a primer curs

Descarregar Pdf
Practiques-infermeria-Pirineu.jpg_513066471
Alumnat realitzant una sessió pràctica sobre sutures en un centre sanitari del Pirineu / Foto: Comunicació ICS
La Universitat de Lleida (UdL) començarà a impartir el grau d'Infermeria a Tremp el setembre del 2025 amb una oferta inicial de 20 places a primer curs. Així ho ha anunciat la conselleria de Recerca i Universitats, indicant que l'executiu català s'ha d'encarregar del finançament d'aquests estudis, mentre que la UdL serà la responsable de l'organització de la docència. Les institucions locals del territori han de facilitar les instal·lacions docents i els serveis bàsics dels espais, així com donar suport als desplaçaments i a l'allotjament de l'estudiantat, tant als cursos com a les pràctiques.
 
"La nova oferta universitària respon a una reivindicació històrica de l'Alt Pirineu i l'Aran i és fruit de la voluntat del Govern de la Generalitat de reforçar i oferir formació adaptada a les necessitats del territori en el marc de l'Estratègia Pirineu", expliquen des de la conselleria. Els departaments de Recerca i Universitats i de Salut "treballen des de fa anys per dotar el Pirineu d'uns estudis universitaris d'Infermeria en col·laboració amb la Universitat de Lleida i el compromís d'altres actors tant de l’àmbit sanitari com de les administracions de les comarques implicades", afegeix el comunicat.
 
La UdL i la Generalitat han estat estudiant les condicions d'implantació i viabilitat d'aquests estudis a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran amb l'objectiu de garantir la qualitat acadèmica, les infraestructures necessàries i les pràctiques clíniques obligatòries. L'alumnat del Grau en Infermeria ha de realitzar un total 2.300 hores distribuïdes en diferents serveis assistencials que es duran a terme de les sis comarques, essencialment a Tremp, La Pobla de Segur, Sort, La Seu d'Urgell, Puigcerdà i la Val d'Aran.
 
Actualment, la Universitat de Lleida ja imparteix el grau d'Infermeria a Lleida i al campus Igualada-UdL. Tant l'estudiantat de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia com el de la Facultat de Medicina realitza pràctiques en centres sanitaris del Pirineu des de fa 15 anys quan la UdL va signar un conveni amb la conselleria de Salut. Aquest curs, per primera vegada, un grup de 7 estudiants ha cursat el quart curs íntegre del grau, tant la teoria com les pràctiques clíniques, al Pirineu.
 

Ajuts de mobilitat

D'altra banda, la Generalitat ha informat recentment que els ajuts a la mobilitat (APA) per a l'estudiantat universitari dels Pirineus, per a cobrir despeses de desplaçament i allotjament fora de la comarca on es té la residència familiar, van beneficiar 88 alumnes de la UdL el curs passat. Al conjunt de Catalunya van ser 259 persones beneficiàries: 76 del Solsonès, 57 de l'Alt Urgell, 36 del Pallars Jussà, 28 de la Cerdanya, 24 de la Vall d'Aran, 19 de l'Alta Ribagorça i 19 del Pallars Sobirà.

 
Text: Comunicació Recerca i Universitats / Premsa UdL
 
MÉS INFORMACIÓ: